Overview

About

Na afronding van een studie mode en beeldende kunst ben ik begonnen als tekenaar. Gefascineerd door de klare lijn tekende ik wandgrote tekeningen van landschappen met ragfijne potloodlijnen op een formaat waar je in kon stappen. In een volgende fase kwam het papier van de wand en werd het ruimtelijk. Door uitsparingen voor hoofden werd je vervolgens letterlijk onderdeel van de tekening. De omzetting van 2D naar 3D, van lijn naar draad en omgekeerd is een doorlopend thema in al mijn werk: van een kledingstuk of een akoestisch paneel tot een flexibele wand.

Het gebruik van een draad is als tekenen. Net zoals bij breien ontstaat het materiaal waarmee ik werk door rijen in elkaar grijpende lussen vanuit één ononderbroken lijn. Daarin zijn alle lussen belangrijk, als er eentje breekt heb je een gat. Dit is symbolisch voor intermenselijke relaties, je kunt niet iets opleggen of forceren zonder schade aan te richten. Op een vergelijkbare manier ga ik samenwerkingen aan waarin ik uitdaag en uitgedaagd wordt omdat er tenminste twee punten nodig zijn om scherp te kunnen zien en als voorwaarde voor een klare lijn.

Daarnaast is mijn werk een uitnodiging om op een andere manier te kijken naar herkenbare archetypische vormen met als doel om deze opnieuw te duiden. Hiervoor ontwikkel ik onverwachte materialen en maak ik me een techniek eigen. Dit doe ik via prototypes waarin ik aanstuur op de gewenste de vorm. De resultaten zijn momentopnames en tijdelijke voorstellen, omdat voortdurend nieuwe inzichten ontstaan die leiden tot een volgend prototype. Daarbij heb ik samen met de mensen met wie ik werk de regie in het creëren van eigen spelregels.

e-mailcg@connygroenewegen.nl
instagramcg@connygroenewegen.nl
linkedincg@connygroenewegen.nl